Cookies management by TermsFeed Cookie Consent

06-03-2024 | 00:00

Υπογραφή Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Κύπρου και της Ergo Home Energy Ltd


Η Ergo Energy ανακοινώνει την υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή της πρώτης φάσης του Φωτοβολταϊκού Πάρκου 'ΑΠΟΛΛΩΝ' με δυνατότητα αποθήκευσης του Πανεπιστημίου Κύπρου. Η πρωτοβουλία αυτή αναδεικνύει τη δέσμευση του Πανεπιστημίου Κύπρου για την αειφόρο ενέργεια και την προώθηση της πράσινης ανάπτυξης.

 

Η πρώτη φάση του έργου περιλαμβάνει την εγκατάσταση 7.600 φωτοβολταϊκών πλαισίων νέας γενιάς, διπλής όψης (bifascial), με συνολική ισχύ 5MWp, 15 μετασχηματιστών τάσης (inverters) 350KWp ο καθένας και συστήματος αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας με μπαταρίες τεχνολογίας Lithium Iron Phosphate (3MWhr).

Η Ergo Energy, η οποία έχει επιδείξει αξιοσημείωτη εμπειρία και επιτυχία στον τομέα του σχεδιασμού, της κατασκευής και της συντήρησης φωτοβολταϊκών συστημάτων μεγάλης κλίμακας, αναλαμβάνει την υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου.

Η λειτουργία του συστήματος θα βασίζεται στο Net Billing, ενώ η παραγωγή ενέργειας θα καλύπτει τις ανάγκες του Πανεπιστημίου και οι μπαταρίες θα εξασφαλίζουν σταθερή ροή ενέργειας και αποφυγή απώλειας ενέργειας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ergo Energy και Οικονομικός Διευθυντής του Ομίλου, Κυριάκος Κυριακίδης, η Ergo Energy υπόσχεται να προσφέρει ένα επιτυχημένο και καθ’ όλα αξιόπιστο φωτοβολταϊκό σύστημα στη βάση των προδιαγραφών και τεχνικών χαρακτηριστικών που έχουν συμφωνηθεί, βασισμένοι στην ειλικρίνεια και το επιχειρηματικό ήθος για να υλοποιηθεί με επιτυχία και ασφάλεια το φωτοβολταϊκό πάρκο ‘Απόλλων’ φάση πρώτη και να παραδοθεί στο Πανεπιστήμιο Κύπρου μια επένδυση με σημαντική οικονομική και περιβαλλοντική απόδοση.

Με την υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου, αναμένεται να συμβάλλουμε στην επιτυχή υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης και αξιόπιστης λύσης για το Πανεπιστήμιο Κύπρου, προάγοντας ταυτόχρονα τη βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος.

| Λήψη PDF | Εκτύπωση Άρθρου